<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=702864656529987&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Uutiset

27 November 2017

suosittu koulutus.png

Onko taskussasi erinomainen liikeidea verkkokaupan perustamiseen? Tai suunnitteletko kivijalkaliikkeesi myynnin viemistä verkkoon? Lue nyt marraskuussa startanneen Päivässä verkkokauppiaaksi -koulutuskiertueen tunnelmista ja lähde ensi vuonna mukaan!

Haastattelimme juttuun OP Ryhmän uusissa liiketoiminnoissa työskentelevää kehityspäällikkö
Aino Toppia ja Woolman Oy:n myyntijohtaja Teemu Tolosta. Toppi vastaa kiertuejärjestelyistä kun taas Tolonen vetää koulutuspäivät.

Kiertue syntyi halusta tukea suomalaista verkkokauppayrittäjyyttä. Koulutuksessa jokaiselle osallistujalle perustetaan oma Shopify-verkkokauppa.

– Kiertue on erinomainen paikka näyttää, miten teknologia ja työkalut ovat kehittyneet viime vuosina siten, että aivan kenestä tahansa voi tulla verkkokauppias, sanoo Tolonen.

 

Ensimmäiset tunnelmat: ”Osui ja upposi”

 

Ensimmäiset pysäkit Oulussa ja Jyväskylässä ovat takana ja on selvää, että kiinnostus on valtavaa.

– Ryhmät ovat tulleet helposti täyteen. Myös ensimmäiset palautteet kertovat hienosta onnistumisesta: koulutusten arvosana pyörii luvun 9,4 paikkeilla, kertoo Toppi.

– Näyttää, että sabluuna niin sanotusti osui ja upposi. Ajoituskin on ollut todella hyvä: esimerkiksi verkkokauppiasuran yhdistäminen työn tai opiskelujen oheen tuntuu olevan monelle erittäin ajankohtaista, toteaa Tolonen.

Innostavan ja intensiivisen päivän aikana myös järjestäjillä on ollut hurjan hauskaa.

– Koulutus on konkreettinen ja fiksu, mutta rento. Täyttä asiaa, eikä kenenkään tarvitse pelätä turhaa ajankäyttöä, summaa Toppi.

Osallistujat ovat tulleet paikalle erilaisista taustoista. Todella monella on ollut suunnitelmissa perustaa verkkokauppa harrastuslähtökohdista ja koulutuksesta on haettu siihen sopivaa tönäisyä. Myös kivijalkakauppaansa verkkoon laajentavia yrittäjiä on nähty paljon mukana.

 

”Voiko verkkokaupan pystyttäminen todella olla näin helppoa?”

 tuleva verkkokauppias.jpg

Hienointa järjestäjien mukaan on ollut huomata, miten osallistujien vahva innostus on jatkunut koko pitkän päivän.

– Vaikutusta on varmasti sillä, miten konkreettinen koulutus on. Koko verkkokaupan perustamisen prosessi harjoitellaan aivan käytännössä läpi, esimerkiksi Shopify-alustan ominaisuudet ja työkalut, pohtii Toppi.


– Koulutuksessa ei teoretisoida. Ihmiset myös laitetaan ajattelemaan itse, sillä jokainen verkkokauppa on yksilöllinen tapaus, eikä kaikkea voi antaa valmiiksi pureskeltuna. Olemme käyneet osallistujien kanssa monia erinomaisia keskusteluja, jatkaa Tolonen.

Selkeä ja helposti hallittavissa oleva koulutuspaketti on saanut kiitosta erityisesti inspiroivuudesta ja loogisesta etenemisestä. Päivän aikana on syntynyt oivalluksia:

– Kun päivästä oli puolet takana, yksi osallistujamme ihmetteli, voiko verkkokaupan perustaminen todella olla näin yksinkertaista ja helppoa, Tolonen mainitsee.

– Toivomme että he, joilla verkkokauppaidea on hautunut jo pitkään, huomaisivat, että kaupan voi oikeasti avata heti, näillä tiedoilla ja taidoilla. Kehittämistä voi jatkaa avaamisen jälkeen, kannustaa Toppi.


Onko verkkokauppayrittäjyys sinulle ajankohtaista? Kiertue jatkuu ensi vuonna

 

Ensi vuonna kiertue jatkuu uusin pysäkein ympäri Suomen. Suunnitelmissa ovat ainakin pääkaupunkiseutu, Tampere, Turku ja Kuopio.

Mukaan kannattaa lähteä erityisesti, jos liikkeesi ei vielä ole verkossa, mutta sinulla on sekä valmis idea että mahdollisuus jatkaa sen toteutuksen parissa aktiivisesti heti koulutuksen jälkeen.

– Pahin, mitä koulutukseen osallistumisesta voi seurata, ovat villit uudet ajatukset oman liiketoiminnan kehittämiseen, vinkkaa Tolonen.

Kuulostaako juuri sinun jutultasi? Hienoa! Kannattaa pitää silmällä uutisia kiertueen verkkosivulla paivassaverkkokauppiaaksi.fi. Jätä sivun kautta myös yhteystietosi, niin kuulet ensimmäisten joukossa, kun uudet paikkakunnat ja ajankohdat ensi keväälle varmistuvat.

 

Päivässä verkkokauppiaaksi – mistä on kyse?

 

verkkokaupan perustaminen.jpg 

  • Ilmainen koulutuskiertue
  • Sopii uutta verkkokauppaa perustaville, nykyistä verkkokauppaansa päivittäville ja verkkoon tähtääville kivijalkayrittäjille
  • Koulutuksessa käydään läpi muun muassa verkkokaupan perustaminen, maksu- ja toimitustavat sekä verkkokaupan markkinointia
  • Koulutuksessa käytettävä Shopify on edullinen ja helppokäyttöinen verkkokauppa-alusta, johon saa näppärästi Checkoutin maksunvälityksen ja kattavan maksutapavalikoiman
  • Osallistujilla mahdollisuus koulutuksen jälkeen muutaman viikon ajan jatkaa kauppansa rakentamista ilmaiseksi Woolmanin kautta saatavalla kansainvälisellä Shopify-verkkokauppa-alustalla
  • Järjestää OP Ryhmä ja Woolman Oy

    www.paivassaverkkokauppiaaksi.fi    Lue myös laajempi juttumme Shopify-alustasta! Miksi Shopify on niin suosittu ja maailmanlaajuisesti hurjassa nosteessa?